Klinisch onderzoeksprogramma

Daiichi Sankyo zet zich in om de wetenschappelijke kennis over edoxaban te vergroten. Dit blijkt onder meer uit het onderzoeksprogramma waarmee we het gebruik van edoxaban bij atriumfibrilleren (AF) en veneuze trombo-embolie (VTE) onderzoeken bij uiteenlopende cardiovasculaire aandoeningen, patiëntengroepen en klinische settings. Met dit programma willen we voortbouwen op de resultaten van de cruciale ENGAGE AF-TIMI 48 studie en de Hokusai-VTE studie. 

Het doel van EDOSURE is om nieuwe klinische en real-world data te verzamelen over het gebruik van edoxaban bij patiënten met AF of VTE, zodat artsen en patiënten overal ter wereld edoxaban met nog meer vertrouwen kunnen voorschrijven en gebruiken.

Naar verwachting zullen er wereldwijd meer dan 100.000 patiënten deelnemen aan het klinische onderzoeksprogramma voor edoxaban. Het EDOSURE-programma omvat meer dan tien studies, waaronder gerandomiseerde gecontroleerde studies, patiëntenregistraties en niet-interventionele studies. Enkele van deze studies zijn al afgerond, sommige zijn nog gaande en andere moeten nog van start gaan.

De edoxaban studies uit het EDOSURE programma

Gerandomiseerde gecontroleerde klinische studies bij patiënten met AF of VTE​

Wereldwijde en regionale patiëntenregistraties en niet-interventionele studies bij patiënten met AF of VTE​

  1. Kato et al. J Am Heart Assoc 2016;5(5). Pii: e003432.

Benieuwd naar de studie resultaten?

Uitgelicht

lunchsessie

Atriumfibrilleren bij patiënt met co-morbiditeiten en een ongezonde leefstijl

Bekijk de on demand versie

Misschien ook interessant voor u?

E-learning

Handen ineen voor de oudere NVAF patiënt

Het aantal oudere NVAF-patiënten is de afgelopen tijd gestegen en aannemelijk is dat dit in de toekomst alleen maar meer zal toenemen. Deze verandering brengt, binnen en buiten het ziekenhuis, uitdagingen met zich mee waardoor de rollen van cardioloog, geriater en verpleegkundig specialist veranderen

Naar de e-learning
Nieuws

DOAC’s bij de oudere, fragiele patiënt met comorbiditeit

Bij oudere patiënten met atriumfibrilleren (AF) komen nierinsufficiëntie en diabetes mellitus (DM) veelvuldig voor. Cardioloog drs. Ka Wai Wu (van Weel-Bethesda ziekenhuis, Dirksland) legt uit wat dit betekent voor de antistollingsbehandeling: “Sowieso zijn alle direct werkende orale anticoagulantia (DOAC’s) beter dan een vitamine K-antagonist (VKA)”.

Lees het artikel
E-learning

Praktische overwegingen voor de behandeling met orale antistolling bij de oudere patiënt: van studies naar praktijk

Tijdens deze praktische nascholing zullen prof. dr. Pascal Vranckx en prof. dr. Van Mieghem onder andere ingaan op uw vragen rondom de optimale behandeling van uw NVAF patiënten.
Geaccrediteerd voor 2 punten door: NVVC, NVKG, VSR en NAPA

Bekijk het on demand symposium

Deze website is alleen toegankelijk voor artsen, verpleegkundig specialisten en physician assistants.

Vul uw BIG nummer in

U staat op het punt om deze pagina te verlaten.

Daiichi Sankyo is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites. Weet u zeker dat u door wilt gaan?